ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man anmäler Max: Kan inte visa att de har Sveriges godaste hamburgare

Joel Linde · 31 Jul 2015
Uppdaterad 31 Jul 2015
Det är inte första gången Max självsäkra slogan har anmälts.

Det är inte första gången Max självsäkra slogan har anmälts. Foto: TT


En man anmälde Max till Konsumentverket när han såg Max reklam på Tv. Han menar att de omöjligt kan bevisa att de ha "Sveriges godaste hamburgare", som deras slogan säger.

klar

Artikellänk är kopierad

Lundabon blev irriterad över en reklamfilm han såg på TV, och bestämde sig för att anmäla den till Konsumentverket. Det han såg, och motsatte sig, var att Max hamburgerrestaurang säger sig ha Sveriges godaste hamburgare.

”Detta är ett påstående som inte låter sig bevisas eller styrkas, varför det är otillbörlig marknadsföring. Därför borde Max förbjudas att använda detta påstående”, skriver han i anmälan till konsumentverket.

Pengarna tillbaka för den som har köpt Red Bull de senaste 12 åren

Mannen ville inte tala med Metro om sin anmälan, men han är inte ensam om kritiken mot det självsäkra påståendet.

2010 anmäldes samma slogan till Reklamombudsmannen, som då beslutade att reklamen inte är vilseledande, och att den inte strider mot gällande regler för reklam och marknadsföring. Annonsören själv skrev då i sitt uttalande att de anser sig ha full täckning för påståendet i och med smaktester som har genomförts under flera års tid.

”Ovan nämnda smaktest visar med all önskvärd tydlighet att annonsören – med god marginal – har de godaste hamburgarna”, skriver de.

"Tjejer vill ha tjejiga skor" – nu fälls den här barnreklamen som sexistisk

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro