ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man åtalas – erkänner dubbelknivmordet på Hisingen

Madeleine Korneliusson · 7 Aug 2013
Uppdaterad 7 Aug 2013

En 44-årig man har åtalats misstänkt för dubbelmordet på ett par i 65-årsåldern på Hisingen i maj. I förhör har mannen erkänt hur han oprovocerat högg paret till döds.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var i maj som den 44-åriga mannen, helt oprovocerat, högg ett par i 65-årsåldern med kviv så att de avled av sina skador.
Det var i maj som den 44-åriga mannen, helt oprovocerat, högg ett par i 65-årsåldern med kviv så att de avled av sina skador.

Det var söndagen den 4 maj som paret födda 1948 hittades brutalt mördade i sitt hem på Övralidsgatan på Hisingen. Samma dag anhölls 44-åringen i sin frånvaro för att senare under söndagskvällen gripas av polisen.

I går åtalades 44-åringen misstänkt för två fall av mord samt olaga hot, misshandel och övergrepp i rättssak då han i april oprovocerat ska ha misshandlat och hotat en okänd man på gatan.

Från att till en början ha nekat till gärningarna ändrade 44-åringen sin historia efter att ha presenterats med en rad olika DNA-tekniska bevis. Blod från paret hade bland annat hittats på 44-åringens skor och ryggsäck i hans hem.

I polisförhör berättar 44-åringen att han egentligen var på väg för att spontanbesöka en släkting som bor i området då han plötsligt ångrade sig och istället bestämde sig för att ringa på hos paret.

På förhörsledarens fråga om vad som hände då han kommit till lägenheten svarar mannen kort ”Jag högg dem”.

– Jag har känt mig jagad och förföljd av dem. Jag gick dit och tog livet av dem, berättar 44-åringen.

Fyrtiofyraåringen säger även i förhör att han inte mår bra psykiskt och att han upplevde det som att han var i ett psykotiskt tillstånd då han bestämde sig för att mörda paret med en medhavd jaktkniv.

Den åtalade mannen har genomgått en rättspsykatrisk undersökning som visade att han led av en allvarlig psykisk störning både under och efter gärningen. Han kan därför inte dömas till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro