ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man åtalas för bidragsbrott – efter vab-fusk

Valerie Kaspersen · 19 Jun 2018
Uppdaterad 19 Jun 2018
Mannen har erkänt att det har hänt, men menar att det varit slarv.

Mannen har erkänt att det har hänt, men menar att det varit slarv. Foto: IBL


Istället för att vara hemma för vård av sjukt barn ska mannen från Göteborg ägnat sig åt andra aktiviteter.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen ska ha anmält vab för åtta dagar. Han ska även ha lämnat fel arbetstider, utan att ha anmält detta. Detta har lett till att han har fått utbetalat en ersättning på över 30 000 kronor av Försäkringskassan, rapporterar SVT.– Han har erkänt att det har hänt, men han förnekar att det har varit med uppsåt och uppger att det snarare har varit fråga om slarv i de här fallen, säger kammaråklagare Shahrzad Rahimi till SVT.

Nu åtalas mannen för bidragsbrott. Istället för vård av barn ska mannen ha ägnat sig åt andra aktiviteter. Men vad straffet blir är fortfarande oklart. – Det är svårt att säga vad det blir för påföljd. Det kan vara allt från böter till villkorlig dom och fängelse. Men i den här mängden tror inte jag att det kommer att leda till fängelse, däremot kan ju bidragsbrott leda till fängelse, säger Shahrzad Rahimi till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro