ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man åtalas för mord på ung kvinna – hittades nedgrävd

David Peterson · 17 Jan 2019
Uppdaterad 17 Jan 2019
Den unga kvinnan ska ha berättat om sin situation för flera personer innan hon mördades.

Den unga kvinnan ska ha berättat om sin situation för flera personer innan hon mördades. Foto: TT


Kvinnan flydde till Sverige för att få ett fritt liv. Efter att hon varit i Sverige i några månader hittades hennes kropp nedgrävd i södra Stockholm. Nu åtalas en 41-årig man för mordet.

klar

Artikellänk är kopierad

Den unga kvinnan kom till Sverige som ensamkommande barn och sökte asyl i september 2015. Kvinnan uppgav då att hon var 16 år – men enligt en utredning var hon runt 19 år.

Bara några månader efter att kvinnan sökt asyl hittades hon död. En förbipasserande hundägare såg hur en arm stack upp ur jorden i ett skogsparti i Hökarängen i södra Stockholm. Polisen utredning visade senare att kvinnan mördades cirka sex veckor innan kroppen hittades.

Man greps i Iran

Polisen inledde en mordutredning och snart riktades misstankarna mot en då 38-årig afghansk medborgare. Mannen kom till Sverige från Iran för ett par år sedan och var enligt Skatteverket gift med en kvinna i Stockholm. Han var även gift med den mördade unga kvinnan.

Mannen, i dag 41 år gammal, efterlystes internationellt och greps i Iran i maj förra året. Nu åtalas han misstänkt för mordet på den unga kvinnan.

– Det var gifta sedan tidigare men hon kom hit som ensamkommande flyktingbarn. Han hade uppehållstillstånd men de hade gift sig i Iran innan hon kom hit. Han bodde med en annan kvinna som han var gift med i Sverige, säger åklagaren Tomas Malmeby.

Levde under hot

Den unga kvinnan ska ha berättat om sin situation för flera personer innan hon mördades. Flera vittnen har sagt att kvinnan levde i en hotfull situation.

– Jag uppfattar det som att den här unga kvinna ville frigöra sig från honom och leva sitt egna liv. Han accepterade inte det. Det är en del av motivet, säger Thomas Malmeby.

Den andra kvinnan som 41-åringen var gift med har i förhör berättat att mannen sagt att han skulle döda henne om hon skulle vilja skiljas och motiverat det med att det handlade om hans heder.

Enligt Thomas Malmby är bevisbilden komplex och innehåller både tekniska och muntliga bevis.

Metro har sökt mannens advokat.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro