ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man åtalas för tweet

Leif Granlind · 21 Jul 2014
Uppdaterad 21 Jul 2014
Metros Jack Werner sammanställde de sexistiska tweetsen i samband med EM i fjol.

Metros Jack Werner sammanställde de sexistiska tweetsen i samband med EM i fjol. Foto: Skärmdump/Kuriren


Metros Jack Werner sammanställde sexistiska tweets i samband med dam-EM i fotboll i fjol. Nu har ett av tweetsen lett till åtal.

klar

Artikellänk är kopierad

En man i 20-årsåldern åtalas för brott mot personuppgiftslagen efter att ha twittrat nedsättande om det svenska damlandslaget i fotboll i samband med EM i fjol, skriver Norrbottens-Kuriren. De sexistiska och nedsättande tweetsen uppmärksammades av Metros sociala medier-redaktör Jack Werner.

Nu har hans skärmdump blivit ett bevis i en rättegång.

Mannen twittrade ”Damlandslaget… Lesbiska horor är vad ni är”.

För detta åtalas han nu för brott mot personuppgiftslagen, eftersom meddelandet anses utgöra personuppgiftsbehandling rörande sexualliv, personuppgiftslagens trettonde paragraf, skriver Norrbottens-Kuriren.

Enligt tidningen har mannen erkänt handlingen.

Journalisten och debattören Ida Ali-Lindqvist är den som anmält mannen.

Enligt Kuriren ska det finnas ett yttrande från Datainspektionen som menar att tweeten är utpekande nog för att vara brottslig.

I förhör ska mannen ha sagt att ”Det han gjort är dåligt och pinsamt och att han ångrar sig" samt att "några av hans polare måste också ha skrivit något om flator och liknande och då fick han den här dumma idén från någon av dem.”

klar

Artikellänk är kopierad

Leif Granlind
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro