ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man biten fem gånger av dödsorm i Australien

Stockholm TT · 16 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En 47-årig man kämpar för sitt liv i Australien sedan han bitits fem gånger av en dödsorm "death adder" efter att ha tagit miste på världens näst farligaste orm och en ödla.

Mannen blev biten upprepade gånger sedan han tagit upp den mycket giftiga ormen för att titta närmare på den vid en anläggning för vattenskidåkare i de nordvästra utkanterna av Sydney på torsdagskvällen, uppger räddningspersonal.

Sjukvårdspersonal och läkare startade återupplivning under flygtransporten till sjukhuset och mannens tillstånd bedömdes som kritiskt.

Mannen, som är bosatt i Sydney, har förlamats som ett resultat av ormbetten. Han vårdades på fredagen på en intensivvårdsavdelning och hans tillstånd uppgavs vara stabilt.

Australien är känt för ha många av världens farligaste djur, bland annat en lång rad giftormar, spindlar, maneter, bläckfiskar och fiskar som kan döda människor omedelbart.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro