ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man blir berörd av hubotarnas situation”

Anneli Sandberg · 28 Nov 2013
Uppdaterad 28 Nov 2013

Äkta människor” är tillbaka med sin andra säsong. Josephine Alhanko och Alexander Karim spelar ett kärlekspar och Metro träffades dem och pratade om seriens framgångar och Hollywooddrömmar.

klar

Artikellänk är kopierad

”Äkta människor” blev en succé då första säsongen sändes förra året. I september vann serien Prix Italia för bästa tv-serie och den har sålts till ett femtiotal länder. Josephine Alhanko och Alexander Karim spelar mot varandra i andra säsongen som startar på söndag och de tror att seriens framgångar beror på att den träffat rätt i tiden.

– De har rört vid något som är angeläget utan att predika. De har lyckats bygga en historia som är spännande men som också tilltalar den samhällskritiska och politiska sidan, säger Alexander Karim.

– Man blir berörd av hubotarnas situation. De är en minoritet och brottas med de problem som minoriteter i vårt samhälle faktiskt har, menar Josephine Alhanko.

I ”Äkta människor” spelar Josephine huboten Flash som hittar kärleken i Douglas som spelas av Alexander.

– Vi träffades första gången på provfilmningen där vi skulle pussas och få det att se romantiskt ut. Och det hjälper ju inte att det är fröken Sverige man ska göra det med heller. Jag skröt till och med för min fru, skojar Alexander Karim.

Josephine Alhanko, före detta fröken Sverige, är numera främst på Dramaten. Men hon hoppas få göra mer film och tv. Och Alexander har viss framgång i Hollywood med tv-serien ”Tyrant” som han börjar spela in i januari. Både han och Josephine när en dröm om att få jobba på andra sidan Atlanten.

– Nog fan drömmer jag om Hollywood, säger Alexander.

– Jag var i Hollywood när jag var där med Miss Universum och kom topp tjugo. Det var jättespännande. Med rätt projekt så skulle det vara jätteroligt, säger Josephine.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro