ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man dödshotades av ungdomar efter att ha stoppat cykelstöld

David Peterson · 14 Okt 2017
Uppdaterad 14 Okt 2017
Man dödshotades efter att ha sagt åt unga cykeltjuvar.

Man dödshotades efter att ha sagt åt unga cykeltjuvar. Foto: TT


Den 59-årige mannen agerade när han såg tonårspojkarna försöka stjäla en cykel. Då dödshotades han av ungdomarna, skriver SVT Västmanland.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen, som är bosatt i Fagersta, satt och fikade på sin altan när han upptäckte tonåringarnas stöldförsök, skriver SVT Västmanland. En av ungdomarna försökte få loss en cykel som stod låst vid ett hus i närheten.

Den 59-årige agerade och sade åt pojkarna att låta bli cykeln eftersom att det inte vara deras. Då ska en av pojkarna ha gått fram till mannen och sagt att han kommer att dödas och att hans hus ska brännas ned. En av de andra pojkarna ska ha sagt att gänget skulle komma tillbaka på natten.

Enligt 59-åringen var pojkarna väldigt aggressiva och i förhör har han beskrivit det som att en av dem hade ”hat i blicken”.

Flera grannar ska ha hört bråket och själva blivit oroliga efter pojkarnas brandhot. Tillsammans rensade de samma dag bort allt brännbart material runt husen.

Två av pojkarna, den ena 15 år och den andra 16 år, åtalas nu för olaga hot. Båda nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro