ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man dömd för mordet på svenska Anni Dewani

Gustaf Eriksson · 19 Nov 2012
Uppdaterad 20 Nov 2012
Man dömd för mordet på svenska Anni Dewani

Man dömd för mordet på svenska Anni Dewani Foto: Scanpix / Montage


28-årige Anni Dewani bad för sitt liv innan hon mördades på sin bröllopsresa i Sydafrika. Hennes make misstänks ha beställt mordet. Nu har en man dömts för att ha skjutit det dödande skottet.

klar

Artikellänk är kopierad

2010 sköts 28-åriga Anni Dewani till döds i en taxi i Kapstaden, Sydafrika. Hon var då på bröllopsresa tillsammans med sin nyblivna man, Shrien Dewani. 

Maken har berättat hur bilen de färdades i blev kapad av tre beväpnade män. En av angriparna har berättat att paret bad för sina liv. – De sa: Snälla, döda oss inte. De tog fram sina två mobiler och en kamera. Jag sa till dem: ni ska inte bli mördade, sa mannen i ett förhör 2010, enligt Mail Online. Senare har han tagit tillbaka uppgifterna.

Enligt Shrien Dewanis vittnesmål ska han sedan ha blivit utkastad ur bilen. I förhör har han berättat att han tog sig till en närbelägen polisstation. Efter ungefär en timme hittades taxin med den mördade Anni. 

Tre män greps, och en av dem pekade tidigt ut Shrien Dewani som inblandad i mordet. Shrien Dewani släpptes mot borgen, men han är fortfarande misstänkt för att ha beställt mordet på sin hustru. Övervakningsbilder har visat hur han överlämnar en påse med vad som misstänks vara kontanter i betalning för mordet.

Tidigare har två av de gripna männen dömts till långa fängelsestraff för bland annat mord. På måndagen dömdes den tredje mannen. Domaren fastslog att det var han som sköt Anni Dewani.

Shrien Dewani kämpar fortfarande för att slippa bli utlämnad till Sydafrika. Hans advokater anser att han inte kan utlämnas på grund av sviktande mental hälsa.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro