ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man dömd – hängde ut sin fru i sexannonser

Jonas Andersson · 13 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

VILLKORLIGT. En 42-årig Kristianstadsbo som har stått åtalad för att ha hängt ut sin ex-hustru i sexannonser på Internet döms till villkorlig dom och samhällstjänst. I annonserna stod det att kvinnan sökte efter sexuella kontakter. I den ena fanns det bilder av henne liggandes på en säng iklädd endast trosor och BH. I den andra annonsen hängdes hon ut med namn.Rätten har bedömt brotten som grovt förtal.

42-åringen och ex-hustrun har haft en konflikt om umgänget med deras gemensamma barn. 42-åringen la inte bara ut sexannonserna på Internet - han svarade även själv genom att skicka e-post till kvinnan. Han kom i svaret med en rad förslag om sexuella aktiviteter. Han har även beställt hem kläder på postorder till kvinnan i hennes namn. För detta döms han för ofredande.

Han döms dessutom för att i telefonsamtal ha hotat med att han skulle söka upp och skada henne.

Han ska nu betala 40 000 kronor i skadestånd till ex-hustrun. De har återupptagit kontakten med varandra – och är numera förlovade.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro