ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man erkänner mordet på sin före detta psykolog

Stockholm TT · 15 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

-Jag känner en oerhörd bestörtning. Det är fullständigt ofattbart. Vi vet att någon blivit utsatt för mordförsök för många år sedan, men det här är det värsta som har hänt, säger Psykologförbundets ordförande Lars Ahlin till TT. Förbundet snabbar nu på en redan pågående kartläggning över medlemmarnas utsatthet för hot och våld. Att det förkommer verbala hot, inte minst mot psykologer inom kriminalvård och rättspsykiatri, är välkänt. Men mörkertalet tros vara stort. -Det ligger lite i sakens natur att det uppstår känslor i behandling och terapi och att patienten från och till kan uppleva starka känslor av olika slag, allt från förälskelse till besvikelse. Anmälningar Den misstänktes advokat, Göran Ruthberg, säger att hans klient är förtvivlad över vad han har gjort och inte förstår varför. -Han har varit patient hos henne tidigare och upplevt att de terapier han genomgått inte svarat upp mot vad han förväntat sig, att han inte behandlats och bemötts på det sätt som han tyckte hade varit rimligt, säger Ruthberg till TT. Advokaten känner sin klient sedan tidigare eftersom 31-åringen varit föremål för polisutredning efter det flertal anmälningar psykologen gjort om ofredande och olaga hot. Mannen har även under en tid haft besöksförbud och förbjudits att ta kontakt med kvinnan.

Att någon patient beläggs med besöksförbud är ytterst ovanligt. -Om det också stämmer att vår kollega känt sig hotad och rädd för den här personen inställer sig frågan vad polismyndigheter och psykiatri kunde ha gjort mer, säger Lars Ahlin. Erkände Polisen fick larmet om knivskärningen på måndagsmorgonen. Kvinnan var redan död när polisen kom fram. -Han hade stått och väntat på henne inne i porten, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén till TT. En stund senare gick den blodiga 31-åringen in på polisstationen några hundra meter från brottsplatsen. Han erkände dådet i det nära två timmar långa polisförhöret.

Häktningsförhandlingar mot mannen hålls under onsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro