ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man fick åtta års fängelse för över 1 000 övergrepp

Evelina Olsson · 2 Nov 2011
Uppdaterad 2 Nov 2011

Foto: Fredrik


Mannen drev en fritidsgård” i sin lägenhet. Döms för mer än 1 000 tillfällen av grovt sexuellt utnyttjande och flera fall av grov våldtäkt mot två småpojkar. Installerade spionkameror i blommor.

klar

Artikellänk är kopierad

Den nu 70-årige mannen drev i tio års tid en ”fritidsgård” hemma i lägenheten i Landskrona. Nu döms han till åtta års fängelse för mer än 1 000 tillfällen av grovt sexuellt utnyttjande och grova våldtäkter på två småpojkar. – Jag känner mig inte bara berövad på min barndom, utan också min manlighet, säger ett av offren i förhör. I domen framgår det hur pojkar samlades i mannens lägenhet, som enligt dem själva fungerade som en ”fritidsgård”, för att umgås, titta på porrfilm och ”runka i grupp”, ibland med 70-åringen som deltagare. Det framgår vidare hur den dömde installerat spionkameror i bland annat blommor i lägenheten så att ungdomarna ”kunde se sig i direktsänd tv” när de onanerade. De två målsägandena berättar hur de sökte sig till mannen då de båda hade det jobbigt hemma och 70-åringen ”blev som en pappa” för dem. – Jag gick alltid tillbaka till honom, jag hade inget stöd hemma, berättar en av dem i förhör. Det hela uppdagades när en av pojkarna, som nu är myndig, talade ut hos en kurator som sedan slog larm. Övergreppen skedde från det att pojkarna var 11 respektive 14 år gamla. Mannen, som döms mot sitt nekande, ska även betala skadestånd på  375 000 respektive 170 000 kronor till sina offer.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro