ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man frias från våldtäkt mot barn – flickan såg äldre ut”

Evelina Pålsson · 19 Apr 2016
Uppdaterad 19 Apr 2016
Mora Tingsrätt friar mannen från anklagelserna om våldtäkt mot barn på grund av att flickan såg äldre ut.

Mora Tingsrätt friar mannen från anklagelserna om våldtäkt mot barn på grund av att flickan såg äldre ut. Foto: Alamy


En 30-årig man från Dalarna frias från våldtäkt mot barn trots att rätten bevisat att han haft sex med en 14-årig flicka rapporterar SVT. I domen påpekar Mora tingsrätt att flickan ser äldre ut än vad hon är.

klar

Artikellänk är kopierad

Trots att flera vittnen hävdar att 30-åringen visste om flickans ålder frias mannen från misstankarna om våldtäkt mot barn. Enligt rätten räcker inte bevisen för fällande dom skriver SVT.

► LÄS MER: Tio nej och ett okej är inte samtycke

”30-åringen har förnekat att han genomfört de sexuella handlingarna som angett i åtalet. Han har medgett att han vaknat i samma säng som flickan, men inte kunnat förklara hur eller varför han hamnat där. 30-åringen har förklarat detta med att han varit kraftigt berusad” skriver Mora tingsrätt i domen uppger SVT.

Flickans ansiktspiercing är en anledning till att rätten anser att hon kan uppfattas som äldre än vad hon är.

”Av videoförhören har framgått att flickan har ett utseende och kroppsutveckling som gör att hon kan ge intryck av att vara äldre än 15 år. Det har vidare framgått att flickan har piercing i ansiktet, vilket inte kan anses vara vanligt bland barn under 15 år”, skriver Mora tingsrätt enligt SVT.

► LÄS MER: Man stoppade ägg i kvinnas underliv – döms till fängelse

I en konversation med flickan som polisen fotograferat uppmanar han henne att säga till sin mormor att se sovande ut när hon kom in i rummet. Han skriver också att hon ska neka till att de haft samlag och svarar ”nejnej” när flickan frågar om han ”kom nåt i henne” skriver Mora Tingsrätt i domen enligt SVT.

Mannen har varit frihetsberövad som anhållen och häktad från den 15 februari 2016 till och med den 11 april då han släpptes på fri fot.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro