ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man frikänd för mord på gravid

Stockholm TT · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Handens tingsrätt anser att det finns omständigheter som inte utesluter att mannen dödat kvinnan, men understryker att det är långt ifrån bevisat att han verkligen gjort det. Därför ogillas åtalet, men av en oenig tingsrätt. En nämndeman ansåg att bevisningen var tillräcklig och ville döma 35-åringen för mord.

Den friande domen var väntad eftersom tingsrätten frigav mannen när rättegången nyligen avslutades.

Åklagaren hävdade att mannen någon gång mellan den 13 och 15 maj sköt ihjäl kvinnan på okänd plats i Stockholmsområdet. Hon var då gravid i sjunde månaden och mannen var pappa till barnet. Som mannens motiv för att döda kvinnan angav åklagaren att 35-åringen var missnöjd med att kvinnan vägrade göra abort.

Det finns inget mordvapen och inga tekniska spår som binder mannen till mordet.

Kvarlevorna av kvinnan, som kom från Kenya och hade vistats illegalt i Sverige i fyra år, hittades i juli i Mälaren utanför Ekerö väster om Stockholm. Kroppen var inlindad i en presenning och fastsurrad med spännband och en förtöjningslina.

Endast några dagar efter det att kroppen återfunnits greps 35-åringen som haft ett förhållande med kvinnan. Han har hela tiden sagt att han inte har mördat henne.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro