ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man gick bärsärk – misshandlade tre kvinnor

TT · 26 Maj 2016
Uppdaterad 26 Maj 2016

Foto: TT


En man i 30-årsåldern i Östergötland hann misshandla tre personer och råna en på kort tid, innan han kunde gripas.

klar

Artikellänk är kopierad

Brottsturnén i natt började på en gård söder om Borensberg utanför Motala där den påverkade mannen misshandlade tre kvinnor. En av dem fick ett kraftigt bett i ena kinden och även en sårskada i huvudet. En annan ska ha blivit sparkad och slagen, eventuellt med ett tillhygge.

Den tredje kvinnan ska också ha blivit slagen men inte lika illa.

– Därefter tog han sig till ett närbeläget hus där han rånade en person på dennes bil genom att uttala hot om att han skulle skjuta honom, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Mannen körde sedan i riktning mot Motala och stannade i Österstad vid ett hus där han tog sig in. Han blev där konfronterad av en man som bor i huset.

– I samband med det blev det tumult och mannen ska ha blivit slagen i huvudet med en flaska plus att han fick halva örat avbitet, säger Lindqvist.

Den misstänkte gärningsmannen körde sedan iväg med bilen igen men stoppades kort därefter av polis.

– Det var strax efter klockan halv ett så det var väl 20–25 minuter som det här hann utspelas på, säger Lindqvist.

Två av de misshandlade kvinnorna har förts till sjukhus i Lidköping. Den misshandlade mannen har körts till lasarett i Motala.

Fem polispatruller inklusive hundpatrull har arbetat med fallet. Den misstänkte sitter i arrest i Motala och kommer att höras av polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro