ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Män gillar intelligenta kvinnor – så länge de slipper träffa dem

Hugo Ewald · 26 Nov 2015
Uppdaterad 26 Nov 2015

Foto: Alamy


När män får höra om intelligenta kvinnor säger de ofta att de tycker att attraktivitet. Men när de väl umgås med kvinnorna anses intelligenta kvinnor vara mindre attraktiva. Det visar en studie publicerad i Personality and social psychology Bulletin.

klar

Artikellänk är kopierad

Tänk dig att Joe är på en blinddejt. Han är jättesugen på att träffa kvinnan, som beskrivs som rolig och atletisk. Men när de väl är på dejten slår hon honom i minigolf. Hans självförtroende krossas, och hon är inte längre särskilt attraktiv för honom.

Den psykologiska processen försöker tre forskare vid tre olika amerikanska universitet analysera i en studie som publicerades i novembernumret av den vetenskapliga tidsskriften Personality and social psychology Bulletin.► LÄS MER: Så många män tvättar inte händerna efter sig på toaletten

Studien är en metastudie av sex studier som forskarna genomförde och som analyserade hur intelligens uppskattas och anses vara attraktivt i situationer som där personerna antingen är nära varandra eller långt ifrån varandra. forskarna Enligt forskarna finns det anledning att tro att människor värderar positiva saker som intelligens högt på avstånd, men inte på nära håll eftersom intelligensen kan innebära att man känner sig mindre smart själv.

Och resultatet av studien är just det. Män tenderar att tycka att intelligenta kvinnor är attraktiva när de hör om dem, eller när de läser om dem. Men när de träffar de intelligenta kvinnorna, eller pratar med dem, tycker männen inte att kvinnorna är lika attraktiva.

Forskarnas preliminära gissning till beteendet handlar om att smarta kvinnor gör männen osäkra i sin maskulinitet, även om de medger att ämnet kräver mer forskning.► LÄS MER: Ny forskning: Män tänker på sex 19 gånger om dagen

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro