ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Man gripen efter rånvåg i Kista – elva personer utsatta under en vecka

Valerie Kaspersen · 17 Aug 2018
Uppdaterad 1 Okt 2018
Polisen har sökt efter mannen sen i tisdags.

Polisen har sökt efter mannen sen i tisdags. Foto: Polisen/ Wikimedia commons


Under torsdag kväll greps en man i Kista i Stockholm på bar gärning när han försökte råna en kvinna i området. Mannen kopplas även till ett tiotal andra rån som skett under veckan.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen har sökt efter mannen den senaste veckan, då elva personer utsatts för rån eller rånförsök.

– Det är lite blandade modus. Dels har han tvingat till sig pengar genom att få en person att ta ut pengar ur en bankomat, men det har också varit regelrätta personrån, säger Christoffer Bohman, biträdande lokalpolisområdeschef i Järva.

En kvinna i Kista blev under torsdag kväll utsatt för ett rånförsök. Gärningsmannen, som var beväpnad, tvingade kvinnan att ta ut pengar ur en bankomat. När han försökte fly tog polisen honom på bar gärning.

– Vi har jagat honom sedan i tisdags. Vi har inte vetat vem det varit, men hur han ser ut. Flera rån skedde i går eftermiddag och kväll. Vi hade personal ute som letade efter honom. Och 23.30 griper vi honom, säger Christoffer Bohman.

Av de elva kända fallen av rån eller rånförsök är det endast kvinnor som utsatts. Polisen misstänker att mannen kan ha begått fler rån och söker efter fler brottsoffer.

Brottsrubriceringen är just nu rån, grovt rån och försök till rån.

– Vi tog honom igår, så vi får se sen vad åklagaren väljer att rubricera det som och väcka åtal för, säger Christoffer Bohman.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro