ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man gripen efter skjutningen i Södertälje

Josefin Svenberg · 8 Nov 2013
Uppdaterad 8 Nov 2013

Mitt framför ögonen på sin son ska en 41-årig man ha skjutits med flera skott. Under natten till fredagen greps en man misstänkt för inblandning i torsdagens mordförsök i Södertälje.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisens tekniker på plats i Södertälje i går kväll.
Polisens tekniker på plats i Södertälje i går kväll.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Vid 00.30-tiden natten till fredagen greps en man misstänkt för inblandning i mordförsöket på en 41-årig flerbarnsfar i Södertälje. Polisen vill inte lämna ut några närmare detaljer om gripandet eller den misstänkte mannen, men meddelar att man kommer gå ut med mer information under fredagsmorgonen.

Det var klockan 15.24 på torsdagen som polisen fick larm om en skottlossning vid Lunagallerian på Garvaregatan i centrala Södertälje.

Mannen som sköts är enligt lt.se en 41-årig flerbarnsfar som har haft en hotbild mot sig efter dubbelmordet på bröderna Moussa på spelklubben Oasen i Södertälje 2010, men uppgifterna har inte bekräftats av polisen.

– Det värsta var att det skedde framför hans son. Det var ett beställningsjobb, säger ett vittne till lt.se , som även uppger att 41-åringen sköts med flera skott.

Den skadade mannen fördes till sjukhus med ambulanshelikopter och opererades under kvällen. Polisen uppger för Metro att hans tillstånd är allvarligt.

LÄS MER
En person skjuten vid galleria i Södertälje

Efter skottlossningen gjorde polisen flera kontroller på motorvägen mellan Södertälje och Stockholm, och man spärrade av området där skjutningen skedde under flera timmar. Strax före klockan 20 på kvällen hittades ett handeldvapen med ljuddämpare utanför Lunagaraget som polisens tekniker tog hand om, rapporterar lt.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro