ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man gripen för djurplågeri – gav kattunge överdos heroin

Patrick Ekstrand · 6 Aug 2014
Uppdaterad 6 Aug 2014

En bara två månader gammal kattunge i USA har redan förlorat två av sina nio liv. När en polispatrull fick syn på den hade den ett rep runt halsen, av allt att döma hade den blivit släpad efter en bil. Och den hade fått en överdos heroin.

klar

Artikellänk är kopierad

Lilla Hope har börjat repa sig efter plågeriet.
Lilla Hope har börjat repa sig efter plågeriet.Foto: TT

Det var i söndags som en polispatrull såg hur en man misshandlade katten ute på gatan i staden West Whiteland i Pennsylvania. 24-åringen greps misstänkt för djurplågeri, rapporterar 6abc.com.

Mannen hade även på sig flera påsar heroin och i bilen låg ett 50-tal kanyler samt över hundra tomma heroinpåsar.

24-åringen kördes till polisstationen – men först efter att patrullen hade tagit kattungen till en veterinärklinik där den fick vård.

►Man får djurförbud efter kattmisshandel

Kattungen fick Narcan, ett läkemedel som även används på människor som har överdoserat – och det hjälpte. Katten namngavs efter kliniken och heter numera Hope.

– Hope har repat sig bra, äter och börjar bete sig som kattungar gör – leker, säger veterinären Gary Puglia till nyhetssajten. Så fort hon är helt återställd kommer hon att placeras i ett fosterhem och att döma av all uppståndelse som fallet har väckt i sociala medier så lär det inte bli något problem att hitta ett kärleksfullt hem.

24-åringen häktades misstänkt för djurplågeri och narkotikabrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro