ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Man gripen under Almedalsveckan – gjorde Hitlerhälsning på krog

Johan Wikén · 6 Jul 2017
Uppdaterad 6 Jul 2017
Den gripna mannen misstänks nu för flera brott.

Den gripna mannen misstänks nu för flera brott. Foto: TT


En man i 30-årsåldern greps på en restaurang i Visby efter att ha gjort en Hitlerhälsning, rapporterar Aftonbladet. Han misstänks nu för hets mot folkgrupp.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var på onsdagskvällen som polisen ryckte ut till restaurangen i centrala Visby.

– Det är en person som gjort någon form av tecken som rubriceras som hets mot folkgrupp. Ordningsvakter ska ta hand om mannen, då börjar han hota dem. När en patrull kommer till platsen gör han våldsamt motstånd, säger Håkan Darwall, stationsbefäl på polisen i Visby, till Aftonbladet.

Mannen, som ska vara känd av polisen sedan tidigare, greps och fördes till arresten. Han misstänks för hets mot folkgrupp, hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd. På torsdagsmorgonen hade åklagaren inte ännu fattat beslut om han ska anhållas.

Gripandet skedde under den pågående politikerveckan i Almedalen där nazistiska Nordiska motståndsrörelsen har fått tillstånd att närvara. Men polisen ville inte säga om den gripna mannen misstänks ha kopplingar till organisationen.

– Jag har ingen information om det, säger Håkan Darwall till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Wikén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro