ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Män häktade för att ha tagit sig in på Musköbasen

Fredrik Samuelson · 6 Dec 2018
Uppdaterad 6 Dec 2018
Arkivbild.

Arkivbild. Foto: Holger Ellgaard/Wikimedia Commons


De två män som varit anhållna för intrång på Muskö örlogsbas har häktats på sannolika skäl misstänkta för obehörigt tillträde till skyddsobjekt. De misstänks flera gånger ha försökt komma in på basen.

klar

Artikellänk är kopierad

De två männen, en 33-årig britt och en 32-årig belgare, häktades vid en förhandling i Södertörns tingsrätt på onsdagseftermiddagen.

Båda misstänks på sannolika skäl – den högre misstankegraden – för otillbörligt tillträde till skyddsobjekt, som kan leda till böter eller fängelse i maximalt två år.

”Männen har vid mer än ett tillfälle under perioden 30 november – 2 december gjort intrång på Musköbasen i Stockholms södra skärgård”, står det i åklagarmyndighetens pressmeddelande.

Ska vara intresserade av bunkrar

De upptäcktes vid 01-tiden natten mot på söndagen av skyddsvakter inne på basen och omhändertogs i enlighet med bestämmelserna i skyddslagen. I samband med omhändertagandet avlossades varningsskott.

Parterna vid häktningsförhandlingen var belagda med yppandeförbud, så ingen ytterligare information har lämnas ut för tillfället. Enligt Dagens Nyheter ska männen ha sagt att de varit intresserade av bunkrar och trott att Musköbasen var nedlagd.

Männen sitter på häktet i Flemingsberg. Åtal ska vara väckt senast den 19 december.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro