ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man har setts iaktta femåringen i flera dagar

Viktor Bendz · 10 Jul 2013
Uppdaterad 10 Jul 2013

Flera tips har inkommit till Dalapolisen om en man som setts iaktta den femåriga flickan som hittades död vid en sjö i Dalarna i måndags.

klar

Artikellänk är kopierad

Lekplatsen där flickan sågs i livet för sista gången – samma plats som en man ska ha iakttagit henne och andra barn under fem dagar.
Lekplatsen där flickan sågs i livet för sista gången – samma plats som en man ska ha iakttagit henne och andra barn under fem dagar.Foto: Scanpix

Tips har inkommit till polisen att en man har setts sitta vid lekplatsen där den femåriga flickan som hittades död i måndags sågs för sista gången.

– Han har setts där i fem dagar. Han har suttit och pratat i mobiltelefon och druckit något, säger Dalapolisens presstalesman Bo Eriksson.

Flickan försvann i Horndal utanför Avesta på söndagen. Dagen därpå hittades hon död vid en sjö i närheten. Trots att flera nya spår och iakttagelser från allmänheten inkommit sedan i söndags är polisen förtegen med information om flickans död.

– Brott kan inte uteslutas. Men det betyder inte heller att en olycka kan uteslutas, säger Bo Eriksson till Metro.

Men han berättar att mannen, trots sin närvaro på lekplatsen, inte är polisens hetaste spår.

– Det är svårt att säga hur intressant han är i nuläget. Jag tror inte han är så het. Då finns det andra iakttagelser som är hetare.

Men mer än så vill polisen inte avslöja om utredningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Viktor Bendz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro