ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Man hatar ju surfare"

Johan Kellman Larsson · 19 Sep 2014
Uppdaterad 19 Sep 2014

Kalle Zackari Wahlström är mest känd från SVT-programmet Svett & Etiket”, där han kastade sig huvudstupa in i olika träningsformer. Nu kommer hans träningsbok ”Stark som en björn snabb som en örn”. Wkd:s Johan Kellman Larsson tog en latte med Kalle på Pascal.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Hugosson

Sveriges nya träningsevangelist pekar på sin olivoljiga lunchsmörgås. Huvudingredienserna är GI-Sveriges två största rivaler: Vitt bröd och smält ost. ”Ät sånt här – det går bra!” Enligt Kalle Zackari Wahlström längtar folk efter att höra någon säga att det faktiskt är okej att äta vad man vill, så länge man rör på sig. Inga pekpinnar. Han är reklamaren som började träningsblogga. Som sedan fick ett eget träningsprogram i SVT. Och som nu har släppt en motionsbok. Tiden då han var mest känd som Erik Haags brorsa (de pratar exakt – alltså exakt – likadant) är förbi. Nu är han älskad. Av alla. Inte ens i Flashback-tråden om honom hittas några nämnvärt magstarka invändningar.

Hur är läget?

– Bra, även om det är en ganska hektisk period just nu. Jag spelar in andra säsongen av ”Svett & etikett” och håller samtidigt på med releasen för boken. Det är roligt, men när det blir som ett jobb, då försvinner glädjen lite. Ungefär som med träningen.

”Svett & etikett” blev väldigt populärt, hur ska ni toppa framgången i säsong två?

– Genom att testa nya träningsformer. Och göra allt bättre och roligare. Programmet kommer bygga på mina känslor, precis som i första säsongen. Och vi har fortsatt ganska luddiga manus. Det är därför det blir härligt och spontant. Men det är också därför vi som arbetar med programmet blir utbrända (skratt).

I din nya bok är det tydligt att du försöker avdramatisera det här med träning. Varför är det viktigt?

– De flesta som pratar om träning är träningsmänniskor. Skillnaden är att jag är en pratmänniska som pratar om träning. Och det underdogperspektivet är ganska tacksamt. Problemet att prata om träning som livsstil är att vanliga människor inte vill ha träning som livsstil – de vill ha sitt liv som livsstil.

Hur skiljer sig ditt angreppssätt mer från de vanliga träningsprofeterna?

– Jag tänker inte att det handlar om resultaten. Det gäller inte att komma fram till något. Träning ska vara som tandborstning. Det finns ingen som har något mål med sin tandborstning. Ingen tänker: ”Till nästa sommar så ska jag ha jättevita tänder!” Ingen tänker heller: ”Jag är inte en tandborstningsperson.” Man bara borstar tänderna. Och så ska det vara med träning också.

Du är inte rädd att bli förknippad bara med träning nu – att du blir träningskalle med hela svenska folket?

– Det känns som att det här har blivit ganska viktigt. Att jag har fått ett ansvar. En ung tjej skrev till mig nyligen: ”Jag har stoppat fingrarna i halsen varje dag sen jag var 13 år – men nu har det gått en hel vecka utan att jag har gjort det, tack vare ditt program.” Sånt där blir så jäkla starkt.

Du säger att det inte är farligt att träna när man är bakfull.

– Det finns massvis av ursäkter att inte träna, och det där är en av dem. Träning handlar inte om resultatet, utan att kroppen ska få känna att den klarar av någonting, även när den är bakfull.

Vad blir nytt i säsong två av ”Svett & etikett”?

– Jag ska testa på att surfa! Man hatar ju surfare. Men man hatar dem bara för att de verkar ha det bättre än en själv. Ha långt hår och käka melon hela dagarna, det är ju drömmen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro