ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Man hyrde ut studentlägenhet minst 140 gånger – nu vräks han

David Peterson · 5 Feb 2019
Uppdaterad 5 Feb 2019
Mannen tog 1 500 kronor natten i hyra.

Mannen tog 1 500 kronor natten i hyra. Foto: TT


De senaste fem åren ska en man i 35-årsåldern ha hyrt ut sin studentlägenhet i centrala Stockholm till turister över 140 gånger. Nu vräks han efter varningar från hyresvärden, rapporterar P4 Stockholm.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen tar 1 500 kronor per natt i hyra och kräver att studentlägenheten bokas i minst fem dagar, skriver P4 Stockholm.Något tillstånd från hyresvärden har han inte haft.

Lägenheten ligger mitt på Södermalm i Stockholm i ett attraktivt område för turister och troligtvis är mannen en av de personer i Stockholm som får sin inkomst från att hyra ut till turister.

– Vi vill att de här lägenheterna ska användas av de som de är syftat till, det vill säga studenterna. Inte att det ska vara hotellverksamhet, säger Per Dalbeck från fastighetsbolaget Vasakronan, som äger Studentskrapan.

Varnades flera gånger

Mannen, som är i 35-årsåldern, har inte fått pengar från CSN under de senaste två åren och enligt hans två senaste deklarationer har han en inkomst på noll kronor. Men han redovisar över 100 000 kronor varje år i överskott av kapital, enligt radion.

Vasakronan har tidigare varnat mannen, första gången var redan 2014, och under våren 2017 sa de upp mannen kontrakt. Men det är först nu som ärendet tagits upp i hyresnämnden.

Får bo kvar

I nämnden uppgav mannen att han och hans flickvän bor i lägenheten och att han sovit på soffan när han hyrt ut lägenheten.

Om mannen inte hyr ut på Airbnb igen får han bo kvar till augusti.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro