ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man ihjälskjuten på flygplats i Paris – det här har hänt

Filip Häggberg · 18 Mar 2017
Uppdaterad 18 Mar 2017

Foto: Beniot Tessier/Reuters


En man har skjutits ihjäl på flygplatsen Orly i Paris, efter att ha brottat ned en stridspilot. Det här har hänt.

klar

Artikellänk är kopierad

• Flygplatsen Orly evakuerades på lördagsmorgonen, efter att en man brottat ned en kvinnlig stridspilot och försökt ta hennes vapen. Mannen blev i samband med det skjuten av militärer på plats och avled av sina skador. Händelsen skedde vid 08.30-tiden.

• På en presskonferens som ägde rum på flygplatsen förklarade Frankrikes försvarsminister Jean-Yves Le Drian hur mannen attackerade stridspiloten och att det var ett korrekt agerande att öppna eld mot mannen från militären.

• En polisinsats pågick långt efter händelsen på flygplatsen, bland annat befann sig en bombgrupp på plats för att för att försäkra sig om att mannen inte burit bombbälte eller andra sprängmedel, enligt tidningen La Parisien. Några sprängmedel ska dock inte ha hittats, enligt TT.

• Enligt en poliskälla till Reuters ska förövaren tidigare på morgonen ha skjutit en polis i samband med en trafikkontroll norr om Paris, något som bekräftats av franska myndigheter. Polisen ska ha skadats lindrigt.

• Mannen, som var fransk medborgare, ska enligt Reuters vara tidigare känd av den franska underrättelsetjänsten, och beskrivs som radikaliserad.

• Både stridspiloten som mannen brottat ned och polisen som sköts i samband med trafikkontrollen mår under omständigheterna bra.

• En utredning om terrorbrott har inletts, skriver TT. Bland annat har fransk polis omhändertagit släktingar till den ihjälskjutne mannen, vilket beskrivs som en rutinåtgärd.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro