ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Man kan gott ha med sig en skämskudde"

Maria Forsström · 17 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Fredrik Skavlan är 43 år och aktuell som programledare för ”Skavlan” i SVT 1 och NRK, premiär i kväll, fredag klockan 21. Gäster gör Alexander Rybak, Lena Endre, Liv Ullman, Jo Nesbö och Geir Haarde. Lars Winnerbäck musicerar.

Fredrik Skavlan är 43 år och aktuell som programledare för ”Skavlan” i SVT 1 och NRK, premiär i kväll, fredag klockan 21. Gäster gör Alexander Rybak, Lena Endre, Liv Ullman, Jo Nesbö och Geir Haarde. Lars Winnerbäck musicerar. Foto: Lotta Imberg


• Fredrik Skavlan belönades tvåfaldigt i Kristallen • I kväll är det premiär för nya säsongen som gör tv-historia genom att samsändas med Norge • Skavlan känner pressen

klar

Artikellänk är kopierad

Hej.– Hej! Jag skrev upp ett svenskt ord jag inte förstod ”gallonbralla”. Vad är det?

Galon är en slags plastmaterial som används i regnkläder. Småbarn har ofta galonbyxa.– Ah, självklart. Ibland dyker det upp ord jag inte känner igen, oftast frågar jag. Men ibland låtsas jag bara ...

"Skavlan" har säsongspremiär med norsk samsändning och två redaktioner. Hur ska det gå till,  känner vi igen varandras profiler och kändisar?– Det är lite av problemet. Men jag tror att gästerna känns fräschare med en större marknad, och det blir också lättare att få in gäster utifrån. Som Jay-Z.

Du vann två priser på Kristallens tv-gala. Hur känns det?– Helt otroligt. Sen hade jag kul tills jag vaknade nästa dag med dubbel baksmälla: Den enorma pressen att leva upp till det. För jag vet hur det funkar: ”what goes up must come down”. Men det är generöst av svenskarna att prisa en invandrare.

Varför gillar folk dig?– Hade jag haft Settmans jobb, eller lett "Let’s Dance", tror jag inte att de hade gillat mig alls. Jag tror att folk tycker om programmet och att jag är en rimlig värd för det.

Vad skiljer dig från andra pratshowvärdar?– Jag är en torr journalist och ingen underhållare, även om det är ett underhållningsprogram.

Du är känd för din intervjuteknik, så det här känns lite som att laga mat åt en kock. Berätta om när du gjorde bort dig, tack.– En gång intervjuade jag ett norskt statsråd i en nyhetsshow som hette "Absolutt". I researchen fanns en fråga jag själv inte förstod, men som lät väldigt smart, så jag ställde den. Han frågade vad jag menade. Sedan höll jag tv-historiens längsta bortförklaring.

Vad gör du när det blir obekväm stämning?– Jag gillar det. Man kan gott ha med sig en skämskudde i soffan, allt ska inte vara feelgood. Jag vill ha spänt, irriterande, allt.

Hur trivs du med att vara offentlig?– Det verkar dumt att jobba för en succé och sedan gömma sig. Men jag är inte så social när jag är ledig och kan tycka att det är jobbigt att alltid vid middagar bli placerad vid de svåraste gästerna, som någons gamla svärmor. Men det är min lott.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro