ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Man kan inte bli den största artisten utan att göra folk arga"

Anneli Sandberg · 11 Mar 2015
Uppdaterad 11 Mar 2015

Foto: Gustav Gräll


Eric Saade är en av de stora favoriterna när finalen i Melodifestivalen ska avgöras på lördag. Metro träffade honom och rotade bland hans sms, fick veta varför han gör folk arga varje dag och vad han är mest rädd för.

klar

Artikellänk är kopierad

Vilken känd person skulle vara ditt frikort? – Jessica Alba. Hon är så fruktansvärt snygg. En girl next door.

När gjorde du någon riktigt arg senast? – Jag tror att jag gör folk riktigt arga varje dag, I min värld måste man lära sig att vara älskad och hatad. Det finns säkert folk som tycker att det gått lite för bra för mig och då blir de arga. Så svaret när jag gjorde någon arg senast är säkert i dag. Det finns säkert någon på Twitter som sitter och är arg just nu. Man kan inte bli den största artisten utan att göra folk arga. Jag vill aldrig bli artisten som alla tycker är okej.

Vilken är din största fobi? – Jättehöga höjder. Jag skulle aldrig hoppa fallskärm och står jag på en jättehög terass så skulle jag aldrig våga titta ned för då år jag svindel. Då är det jobbigt. Ändå ska jag flyga på ett jävla ufo på lördag, haha. Vad är det mest romantiska du gjort för en annan person? – På Alla hjärtans dag en gång så hade jag en tjej och så lurade jag med henne till flygplatsen. Jag hade bokat en resa till Mexico och Cancuns lyxigaste hotell. En dyr resa. Det var väldigt romantiskt och det gick hem. Jag är nog ganska romantisk överlag. Gillar att ha myskvällar hemma, blombud, lite old school så där.

Berätta om din första kyss – Ska man minnas den? Jag minns mitt första ligg. Jo, nu kom jag på! På ett disco i typ sexan så hånglade en tjej upp mig med tunga och allt och jag blev helt chockad eftersom jag aldrig hade gjort det tidigare. Det var jävligt coolt. Hon var dessutom snygga tjejen i skolan så det var bara ett stort ”wow”.

Läs upp din senast mottagna sms. – Oj, ok. ”Glöm inte att du ska klippa dig efter klockan 16 i morgon. Du ska vara på arenan halv sju så du har lite tid emellan.”. Det var från min assistent Sofia. Det är bara en massa jobb-sms just nu.

Vilken film får dig att skratta allra mest?  – ”Pineapple express”. Det är min humor rakt av. Fyllehumor kanske man kan kalla det. Det är Seth Rogen- och de är höga hela tiden och bara flummar. Det är mycket roligare än uppstyrd humor. Beskriv ditt bidrag med tre ord.  – Feelgood, pop och funk!

Vinner du årets Melodifestival?  – Ja. Det vore ett praktfel att säga nej. Min inställning måste vara så. Den största segern är redan gjord eftersom mottagandet av låten är så sjukt stort. Jag tror att det står mellan mig och Måns. Och det är kul för både han och jag ville det från första början. Vinner han så kommer jag att klappa honom på axeln och säga kul att du vann. Och jag tror att han tycker samma om mig. Det är en rolig duell och jag tror det är de bidrag som Europa kommer att reagera bäst på. Det enda negativa med om jag skulle komma till Eurovision är att då måste Sverige anordna Eurovision igen och det skulle bli dyrt. Vad ser du som ditt största misstag i karriären?  – Jag har svårt att se misstag utan tycker man ska stå för saker man gjort. Men jag kan ångra att jag inte tog ett ledigt år tidigare än vad jag gjorde. Jag höll på länge innan jag tog ett steg tillbaka. Det lediga året gjorde att jag utvecklades och gjorde bättre musik.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro