ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man känner sig coolare än man är

Jonas Cramby · 1 Nov 2013
Uppdaterad 8 Dec 2016
Man känner sig coolare än man är Käk serverar snabbmat från hela världen. 

Man känner sig coolare än man är Käk serverar snabbmat från hela världen.  Foto: Urban Brådhe


Bra burgare och minimalistiska tacos. Men Metros krogskribent Jonas Cramby ser gärna att man steker lite hårdare och kryddar lite mer på Käk.

klar

Artikellänk är kopierad

Käk är ett sympatiskt litet snabbmatsställe med tatuerad personal – men borde krydda lite mer och steka hårdare.
Käk är ett sympatiskt litet snabbmatsställe med tatuerad personal – men borde krydda lite mer och steka hårdare.Foto: Urban Brådhe
Käk ligger på Hornsbruksgatan i Hornstull.
Käk ligger på Hornsbruksgatan i Hornstull.Foto: Urban Brådhe
Missa inte den omtalade ”håll-käften-burgare”.
Missa inte den omtalade ”håll-käften-burgare”.Foto: Urban Brådhe
Käk är ett sympatiskt litet snabbmatsställe med tatuerad personal – men borde krydda lite mer och steka hårdare.
Käk är ett sympatiskt litet snabbmatsställe med tatuerad personal – men borde krydda lite mer och steka hårdare.Foto: Urban Brådhe
Snabbmatsstället Käk kan bli en seriös utmanare till titels Stockholms bästa burgare, om de vrider upp volymen lite till.
Snabbmatsstället Käk kan bli en seriös utmanare till titels Stockholms bästa burgare, om de vrider upp volymen lite till.Foto: Urban Brådhe

RECENSION: Käk – 3 glober

Shake käk var popupkrogen som tidigare i år huserade på Hornstullsrestaurang Judith och Bertil varje onsdag. Precis som hiphop-musiken som pumpade ur högtalarna samplade menyn rätter från krögarnas favoritmatställen världen över och till och med namnet var ett lån – från moderna amerikanska gastroburgarkedjan Shake shack. Rapparen Petter blev snart en stammis och när Shake käk nu blir en fristående krog så skippar de ordet ”shake” – och tar in Petter som partner och entusiastisk hypeman.

Och det är ett sympatiskt litet snabbmatsställe de fått till. Musiken är hög, inredningen rå, personalen tatuerad och som gäst känner man sig lite coolare än vad man egentligen är när man äter här – så det är kanske inte så konstigt att de redan tvingats stänga i förtid ett par gånger eftersom maten helt enkelt sålt slut.

Atmosfärsmässigt finns det alltså inget att klaga på men hur är då Käks käk? Ganska bra tackar som frågar. Tacosarna är små och minimalistiska. Bara fläsk, korianderhack och chilisås. Personligen har jag dock lite svårt för den extremt sönderfallande konsistensen hos Käks pulled pork, jag föredrar en lite mer solid bit som blir trådig först i munnen.

Käks gyros hämtar inspiration från snabbmatsställena runt Omoniatorget i Aten och kommer med ett perfekt grekiskt pitabröd och mycket god tzatziki – men serveras tyvärr med samma småtrista pulled pork som i deras tacos. Klassisk matig, och lite knaprigt, gyroskött hade gjort mig mycket gladare.

Käks omtalade håll-käften-burgare, som är det enda som serveras dagtid, är för det första väldigt vacker. Inspirationen ska komma från POP burgers i New Yorks meatpacking district och de är gjorda med en lätt och noggrann hand och konsistensen är nära nog perfekt. De jag har provat har dock varit lite för smaklösa så den där riktiga hamburgerkicken har tyvärr uteblivit.

Om de bara vrider upp volymen lite till, kryddar lite mer och steker lite hårdare, så kan de dock ha en seriös utmanare till titeln Stockholms bästa burgare.

Möjligtvis ligger prisnivån också lite högt. 130 kronor för en burgare med pommes är lite mycket, särskilt med tanke på att Käk inte är något uttalat deliburgarställe utan mer ligger någonstans mellan ovan nämnda Shake shack och ett väldigt modernt McDonalds.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro