ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man kastade ägg på glassbil – träffade tvååring i huvudet

Alva Forsberg Fierro · 13 Jan 2016
Uppdaterad 13 Jan 2016

Foto: TT


Den 62-årige mannen hade retat sig på glassbilens melodi i femton år – och gick till attack med ägg. Han råkade träffa en tvååring i huvudet och en hund i ryggen. Man kan inte bara ställa sig där och tuta rakt in i min bostad”, säger han till Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Varje onsdag brukade glassbilen stanna utanför mannens hem i Lund. Men en onsdag förra året fick han nog av melodin. – Ljudet känns i hela kroppen. Jag blir förbannad och kan inte höra något annat. Det slog slint, säger han till Aftonbladet

►LÄS MER: Idrottsprofilen gick till attack mot glassbilen

62-åringen ska ha ställt sig bakom en häck och börjat kasta ägg mot glassbilen. Mannen menar att ha hade för avsikt att träffa vinrutan på bilen – men han missade. I stället träffade han en tvååring som väntade på sin glass. Även en hund träffades i ryggen. 

►LÄS MER: Glassbilen väckte sovande kvarter – klockan två på natten

Mamman till tvååringen har polisanmält händelsen och i förhöret berättade hon att dottern börjat gråta och att hon fick en stor bula i tinningen. 62-åringen har nu dömts till dagsböter för ofredande. Han ska även betala skadestånd om 5 000 kronor till tvååringen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro