ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Män, kolla, det flyter på

Henry Lundholm · 3 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Vad kollar de på? 

Vad kollar de på? 


Här är Sveriges enda manliga konstsimlag

klar

Artikellänk är kopierad

De är medelålders män med guldstjärnor på baken och deras historia kommer snart på biograferna. Metro har hittat Sveriges enda manliga konstsimlag och inspirationen bakom filmen ”Allt flyter”.Något som började som ett konstprojekt för mer än fem år sedan är i dag en livsstil som kräver tid och dedikation.– Det är konstsim for life. Vi trevade i många år men nu har vi hittat hem, säger Henrik Lundgren, 41, en av grundarna av Stockholm konstsim herr.

Bland utövarna finns musiker, konstnärer och ”vanligt kontorsfolk” med drömmar om OS.– Herrar får inte tävla i konstsim i OS så i stället blev det en uppvisning mellan tävlingarna i Aten. För att representera, säger Henrik.– Men när vi började var vi jättedåliga och kunde inte ens flyta. Halva gruppen låg nere på botten och sprattlade. Det gick i och för sig förvånansvärt snabbt att bli någorlunda bra.Hobbyn växte och omfattar i dag en dokumentärfilm, musikproduktion till simprogrammet och nu senast en långfilm baserad på klubbens tränare Jane Magnussons manus. Exponering som  sticker i ögonen på konstsimetablissemanget, menar Lundgren.– Det är en sport i skymundan och här kommer ett gäng gubbar och får så mycket uppmärksamhet.Rollerna i Måns Hern-grens ”Allt flyter” spelas av professionella skådespelare, men under de avancerade scenerna får publiken äkta vara.– Vi är stand-ins för oss själva kan man säga. De gör oss inte rättvisa i vattnet och det är tveksamt om de är tillräckligt snygga, ja några är väl kanske det, skämtar Lundgren.

Henrik Lundgren, 41, om ...

Värsta konstsimminnet:– När vi skulle ha uppvisning på ett slott utanför Stockholm. Poolvattnet var 8 grader kallt och en man stod och skrek på oss; ”Jag har betalat så ni ska gå ner i vattnet nu!” och vi svarar: ”Nej, vi dör”. Han blev skitförbannad men till slut köpte vi våtdräkter och hoppade i. Det kunde ha slutat illa.

Uppmärksamheten:– Vi kanske har fått lite oförtjänt mycket uppmärksamhet. Men det är ingen PR-kupp. Det hade inte räckt med bra reklam för att 13 medelålders män skulle lämna sitt vardagsliv så mycket som vi gör.

Tips för figuren:– Det gäller att jogga mycket för att hålla bilringarna borta. – Men vi har alltid varit väldigt snygga.

klar

Artikellänk är kopierad

Henry Lundholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro