ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Män ljuger om hur dyr teknik de köper

Matilda Lann · 28 Sep 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
– Ja, jag ljuger om allt jag köper. Mest för min mamma. Jag köpte en Macbook Pro som kostade 13 000, till henne sa jag 10 000, säger Jonas Tigerstrand, 21, assistent, Södermalm. Gustav Thel, 23, snickare, Globen brukar också ljuga om priser i bland: – Ja, det händer. Jag ska köpa en tv som kostar 9 000 kronor, men jag har sagt 8 000 till alla.

– Ja, jag ljuger om allt jag köper. Mest för min mamma. Jag köpte en Macbook Pro som kostade 13 000, till henne sa jag 10 000, säger Jonas Tigerstrand, 21, assistent, Södermalm. Gustav Thel, 23, snickare, Globen brukar också ljuga om priser i bland: – Ja, det händer. Jag ska köpa en tv som kostar 9 000 kronor, men jag har sagt 8 000 till alla. Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Svenskarna ljuger om priset på teknikprylar. Män största lögnarna.

Kvinnor som säger till sina partners att deras nya väska kostade 500 i stället för 5 000 är knappast något ovanligt.

Men även männen försöker förmildra sina utlägg ­ åtminstone när det gäller teknikprylar. I en ny undersökning som Inwarehouse har gjort i samarbete med Demoskop uppgav 5 procent av de tillfrågade att de brukar säga till sina närstående att deras teknikprodukter kostat mindre ­ och män ljuger oftare om det än kvinnor.

Jonas Tigerstrand, 21, från Södermalm är en av lögnarna.–­ Jag ljuger om allt jag köper, mest för min mamma.

Han har också nyligen beställt en Iphone, men tycker inte att han köper så mycket teknik. – Appleprodukter är inte teknik, det är mer livsstilsprylar. Telefonen kostar dessutom inget, för jag tog ett abonnemang. Sedan ljuger jag i stället om telefonräkningen, säger Jonas Tigerstrand.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Lann
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro