ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Man måste ha kilar in i makten"

Anna Westberg · 1 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

TV4-reportern talar ut om utekvällen

klar

Artikellänk är kopierad

Bilden av en av regeringskansliets högsta tjänstemän Ulrica Schenström och TV4-reportern Anders Pihlblad pussande på varandra på krogen har väckt en het debatt.På måndagsmorgonen talade han ut om kvällen i TV4:s nyhetsmorgon. Han beskriver händelsen som en kväll av "flams och trams" och att han är ledsen över det som hänt.– Det har varit en turbulent och jättejobbig vecka. När man blivit utsatt för denna paparazzifotografering så känner man sig kränkt, säger Anders Pihlblad till TV4:s nyhetsmorgon. Samtidigt förstår han att folk undrar vad det är som sker på bilderna. Men någon affär har de inte, menar han.Han får frågan hur berusade de båda nu var under kvällen."Schenström var absolut inte redlös, men alkoholpåverkad. Och det var jag med", förklarar Pihlblad.På frågan om hur det har som hänt kommer påverka honom som journalist svarar Pihlblad att "allt som kan ifrågasätta mitt oberoende som politisk reporter är skadligt, men jag tror inte att denna händelsen kommer vara det annat än i det korta loppet".

Varför gick Pihlblad ut med politiska kontakter trots att han "aldrig" annars gör det?– Om en av regeringens högsta personer vill ses för att prata, så självklar gör jag det. Hon kontaktade mig och undrade om vi skulle prata, men det kunde lika gärna varit jag. Det är nödvändigt att ha "kilar in i makten" för att kunna ifrågasätta den, säger han till TV4:s nyhetsmorgon.

Enligt Pihlblad gick Schenström ut flera gånger under kvällen för att prata i sin mobiltelefon. Han tror att det var jobbsamtal som han som journalist inte skulle få ta del av.Om Schenström hade varit kapabel att hantera en krisituation denna kväll kan Pihlblad inte svara på.

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Westberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro