ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man måste ut i livet”

Katarina Matsson · 8 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Metros läsare fängslades av Johanna Janssons historia när hon förra året bloggade om sin kamp mot bröstcancern. I dag är sjalen borta och hon har fått håret tillbaka. 

Metros läsare fängslades av Johanna Janssons historia när hon förra året bloggade om sin kamp mot bröstcancern. I dag är sjalen borta och hon har fått håret tillbaka.  Foto: Magnus Jönsson


Johanna Jansson besegrade cancern

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna inledde cellgiftsbehandlingen i juli förra året.
Johanna inledde cellgiftsbehandlingen i juli förra året.

För ett år sedan fängslade Johanna Jansson Metros läsare med sin öppenhjärtiga blogg om kampen mot cancern. Hon vann slaget. I dag ser hon fram emot att bli gammal och har slutat oroa sig för småsaker.– Det är otroligt vad snabbt kroppen återhämtar sig, från att inte ha kunnat gå ur sängen till att springa en och en halv mil, säger Johanna Jansson.I maj förra året fick hon diagnosen bröstcancer. Hon opererades snabbt och i slutet av juli, två veckor före hennes 30-årsdag, inleddes cellgiftsbehandlingen.– Jag minns att jag hoppades att håret skulle vara kvar till födelsedagen, men jag var tvungen att raka bort det, säger hon.Nu är sjalen borta och det bruna håret klippt i en kort frisyr. Behandlingen avslutades i slutet av januari i år och än så länge ser allt bra ut.– Det var en konstig känsla att gå till frisören första gången. Men det är jätteskönt att håret är tillbaka. Man känner sig mycket friskare och slipper att andra ser en som sjuk, säger Johanna.Men omställningen från att vara på sjukhuset varje dag till att leva ett vanligt liv är svår, och mentalt går det fortfarande upp och ner. Osäkerheten är det värsta, att veta att sjukdomen kan slå till när som helst.– Man får försöka att inte låta rädslan ta över. Man måste ha viljan att komma ut i livet igen. Jag blir väldigt tacksam varje dag jag vaknar upp och är frisk, säger hon.Insikten om att hon faktiskt är dödlig har gjort att hon lever mer i nuet.– Jag är inte så rädd för petitesser längre och har blivit mycket lugnare som person. Jag hoppas få leva och ser fram emot att bli gammal, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro