ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man med hjärntumör togs inte på allvar

Matilda Bjerlöw · 25 Mar 2013
Uppdaterad 25 Mar 2013
Den unge mannen uppsökte sjukhus flera gånger, men det var först när han fått problem både med att gå och med att prata som sjukhuset tillsatte en utredning.

Den unge mannen uppsökte sjukhus flera gånger, men det var först när han fått problem både med att gå och med att prata som sjukhuset tillsatte en utredning. Foto: Scanpix


En ung man i Kiruna gick till sjukhuset flera gånger, för huvudvärk, balansproblem och synnedsättning som bara blev värre. Men först ett halvår senare upptäcktes hans hjärntumör.

klar

Artikellänk är kopierad

Det tog flera månader och flera sjukhusbesök innan Kiruna sjukhus tillsatte en utredning och hjärntumören upptäcktes, uppger Sveriges Radio Sameradion. Då kunde mannen inte längre gå ordentligt, och hade problem med att prata.

Hans pappa är upprörd och förbannad över att hans son fick vänta så länge på hjälp. – Han berättade ju själv att de tar mig inte på allvar. Bara ordinerade andra värktabletter och sen att de ordinerade till en optiker, då blev jag förbannad, säger han till Sameradion. Det visade sig att hjärntumören var allvarlig. Den unge mannen opererades snabbt och i dagsläget mår han bra, efter omständigheterna. Chefsläkaren på primärvården säger till Sveriges radio att det hela ska utredas och att det kan bli en Lex Maria-anmälan.

– Det är ju psykiskt lidande han varit utsatt för, jag har inget förtroende alls för Kiruna sjukhus längre, säger pappan.

klar

Artikellänk är kopierad

Matilda Bjerlöw
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro