ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man med hjärtinfarkt fick åka taxi till sjukhuset – SOS Alarm får kritik

Björn Berglund · 21 Feb 2018
Uppdaterad 21 Feb 2018
Väl på sjukhus konstaterades att mannen hade drabbats av en hjärtinfarkt. Arkivbild.

Väl på sjukhus konstaterades att mannen hade drabbats av en hjärtinfarkt. Arkivbild. Foto: IBL


En 72-årig man utanför Ljusdal hade hjärtinfarkt och blödande magsår. Trots det fick han ingen ambulans och han fick ta taxi till sjukhuset. Nu får SOS alarm och Region Gävleborg kritik, skriver Hela Hälsingland.

klar

Artikellänk är kopierad

Händelsen inträffade en natt hösten 2016 då mannen drabbades av andnöd och inte kunde stå på benen. När hans fru ringde och slog larm meddelade SOS Alarm efter en halvtimme att det inte fanns några ambulanser att skicka och mannen erbjöds i stället taxi för att kunna ta sig till Hudiksvall.

Efter en ytterligare försenad taxiresa kunde mannens liv till slut räddas på Hudiksvalls sjukhus, skriver Hela Hälsingland.

Nu riktar Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) kritik mot Region Gävleborg för det inträffade och skriver i sitt beslut att regionen har ansvar att se till att det finns resurser som krävs för att ge en god och säker vård. Man kritiserar även SOS Alarms beslut att nedprioritera mannen.

klar

Artikellänk är kopierad

Björn Berglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro