ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man med misstänkt gängkoppling greps med pistol – skyllde på "hur samhället ser ut"

Karl Enn Henricsson · 25 Jan 2018
Uppdaterad 25 Jan 2018
24-åringen bar en skarpladdad pistol eftersom ”han känner sig orolig över hur samhället ser ut idag 2018 med skjutningar och så”.

24-åringen bar en skarpladdad pistol eftersom ”han känner sig orolig över hur samhället ser ut idag 2018 med skjutningar och så”. Foto: TT/Polisen


Den 24-årige mannen kopplas av polisen till ett kriminellt gäng i södra Stockholm. Då han greps bar han en skarpladdad pistol. Orsaken var att han känner sig orolig över hur samhället ser ut idag 2018 med skjutningar och så”.

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av december stoppade polisen en bil i Lidingö. I bilen fanns en 24-årig man som berättade att ”han har något på sig”. I den väska som mannen bar hittade polisen en skarpladdad pistol. Då polisen gjorde husrannsakan i en lägenhet mannen hade kopplingar till, hittades tre skyddsvästar, ammunition och nästan 40 000 kronor i kontanter.

Mannen har kopplingar till ett kriminellt närverk i Stockholm, enligt dokument från polisen.

I förhör erkände mannen att det var hans pistol, och att han bar den för att han är ”rädd för sitt liv”. Han ville inte berätta om det riktats något specifikt hot mot honom, men berättade att ”man behöver bara läsa i tidningarna för att bli orolig då det dör nästan en person om dagen som det är nu”.

Vid ett senare förhör berättade mannen att ”han känner sig orolig över hur samhället ser ut idag 2018 med skjutningar och så och att det gör honom orolig”.

Bland åklagarens bevisning finns fotografier från bostaden, för att påvisa att mannen ”verkar i en kriminell miljö”.

– Jag påstår att han rör sig i kriminella kretsar och att det inte finns någon rimlig förklaring att en ”normal person”, så att säga, har skyddsvästar hemma, säger åklagare Thomas Rickardsson.

Polisen i Stockholm har ”ett ansträngt läge” på grund av de 129 konstaterade skjutningarna i länet under förra året. 19 personer sköts ihjäl.

24-åringen har nu åtalats för grovt vapenbrott och ringa narkotikabrott. Rättegången ska hållas i veckan. Metro har varit i kontakt med mannens advokat, som inte vill kommentera ärendet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro