ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man misstänks ha försökt mörda ordningsvakt – ledig polis ingrep

Karl Enn Henricsson · 24 Okt 2018
Uppdaterad 24 Okt 2018
Det misstänkta mordförsöket på en ordningsvakt i tunnelbanan fångades av en övervakningskamera, och nu pågår rättegången mot en 38-årig man.

Det misstänkta mordförsöket på en ordningsvakt i tunnelbanan fångades av en övervakningskamera, och nu pågår rättegången mot en 38-årig man. Foto: Polisen


En man misstänks ha gått till våldsam attack mot två ordningsvakter i tunnelbanan. Om inte en ledig polis befunnit sig på perrongen kunde det ha slutat med mord, enligt åtalet som nu väckts.

klar

Artikellänk är kopierad

Söndagen den 23 september fick två ordningsvakter ett anrop om att en man betedde sig olämpligt. De började prata med honom vid Fridhemsplans tunnelbanestation, och det bestämdes att han skulle avvisas.

– När de ska avvisa honom gör han visst motstånd. Som jag bedömer det utdelar han slag mot den ena ordningsvakten och greppar tag om hennes hår, berättar åklagare Viktoria Thörnqvist.

– Och han tar tag i den andra ordningsvaktens huvud och hår, och dunkar henne mot betonggolvet. Det hela avbryts då det kommer fram en ledig polis, fortsätter åklagaren.

Ledig polis ingrep

Den lediga polisen har i förhör berättat att mannen hade kopplat ett mycket hårt grepp om den ena ordningsvaktens hals, och att hon var rädd för att ordningsvakten skulle dö.

LÄS MER
Polisen Jennie: Han tog ett grepp runt struphuvudet

Hon sa högt att hon var polis, kopplade ett grepp om mannen och tillsammans med den andra ordningsvakten satte hon handfängsel på honom, har hon berättat.

– Min bedömning är att hans avsikt i den stunden var att fortsätta tills kvinnan dog, säger Viktoria Thörnqvist.

Åtalad för mordförsök

Den ordningsvakt som fick motta mest våld har berättat för polisen att hon hann tänka att ”hon skulle dö på perrongen”.

Mannen, en 38-åring, åtalas för mordförsök på den ena ordningsvakten, och våld mot tjänsteman mot den andra. Bland åklagarens bevisning finns övervakningsfilm från tunnelbanan.

Rättegången mot mannen avslutas nästa vecka.

– Jag kan ännu inte svara på vilken påföljd jag kommer yrka på, men det här har ett högt straffvärde, säger Viktoria Thörnqvist.

Mannen nekar till brott, enligt åtalet.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro