ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man misstänks ha utsatt särbo för tortyrliknande misshandel – i tio timmar

Hugo Ewald · 17 Aug 2016
Uppdaterad 17 Aug 2016
Enligt åklagaren ska misshandeln ägt rum under ungefär 10 timmar. Arkivbild.

Enligt åklagaren ska misshandeln ägt rum under ungefär 10 timmar. Arkivbild. Foto: Alamy/IBL


Polisen misstänker att en kvinna i Hagfors ska utsatts för en misshandel som beskrivs som nästan tortyrlik. Kvinnan ska ha hittats med omfattande slag- och skärskador, bland annat i munnen. Misshandeln ska ha pågått i tio timmar.

klar

Artikellänk är kopierad

På fredag kommer domen för en 60-årig man i Hagfors som misstänks ha utsatt sin särbo för en tortyrliknande misshandel som av åklagaren betecknas som synnerligen grov. Det skriver VF. ► LÄS MER: Polisman erkänner misshandel av sambo

Det var i början av juli polisen i Värmland blev informerade om misshandeln. Den 60-årige mannen ska ha gått in till en granne och sagt att hans särbo behövde hjälp då hon hoppat ut genom fönstret och slagit sig. Men när grannen kom in i kvinnans sovrum fick hon vad hon för polisen beskriver som "sitt livs chock"

– Hon ligger helt blåslagen från tårna ända upp till huvudet. Den här personen har misshandlat för att döda, säger grannen senare till polisen.

Grannen larmar polisen om händelsen och mannen kommer sedan att gripas efter förhör. 

Enligt åklagaren ska misshandeln ägt rum under ungefär 10 timmar och när läkare undersöker kvinnan har hon frakturer i ansiktet, på händerna och på benen. Hon har stora skärsår i bland annat ansiktet och skador på ögonen. Kvinnan ska ha slagits upprepade gånger över hela kroppen och även stuckits med kniv, bland annat i gommen.

Mannen erkänner att han brukat visst våld men att det inte var så utdraget som åklagaren menar. Den 60-årige mannen är sedan tidigare dömd för flera liknande brott.► LÄS MER: Kvinnomisshandel spelades in på mobiltelefon – sambo döms till fängelse

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro