ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man misstänks ha våldtagit Tinderdejt – riskerar 10 års utvisning

Annica Ögren · 13 Okt 2018
Uppdaterad 14 Okt 2018
En sparad konversation i dejtingappen Tinder kan nu leda till en fällande våldtäktsdom. Baharak Vaziri är kvinnans målsägandebiträde.

En sparad konversation i dejtingappen Tinder kan nu leda till en fällande våldtäktsdom. Baharak Vaziri är kvinnans målsägandebiträde. Foto: Pixabay/Sara Ravid


En man i 35-årsåldern misstänks ha våldtagit en kvinna i samband med en Tinderdejt i september. En sparad konversationen i dejtingappen är en del av åklagarens bevisning.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen ska ha tagit ”strupgrepp” på kvinnan och tvingat till sig oralsex. Han ska även ha tvingat till sig samlag från kvinnan, enligt åtalet.

Mannen och kvinnan, som tidigare var helt okända för varandra, hittade varandra via dejtingappen Tinder och bestämde sig för att ses på en dejt. De träffades i Stockholm i början på september.

Mannen, som är utomeuropeisk medborgare, var vid tillfället på affärsresa i Sverige.

– Han har inte något vidare uppehållstillstånd i Sverige, säger Baharak Vaziri, målsägarbiträde och skaparen av den så kallade ”samtyckesappen” som Metro skrivit om tidigare.

Riskerar 10 års utvisning

Mannen åtalades för våldtäkt, och åklagaren har yrkat på att han ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända i tio år.

En konversation i Tinder används nu som bevisning för att få mannen fälld. Direkt efter det att den misstänkta våldtäkten ska mannen i konversationen gett uttryck för att det sexuella umgänget mellan parterna inte var frivilligt från kvinnans sida, enligt åtalet.

Har mannen erkänt våldtäkten i konversationen i appen?

– Så kan man tolka det, han har mer eller mindre sagt vad som hänt där, tycker jag. Men det blir en samlad bedömning från rättsintyget, konversationen och eventuella vittnen som kommer avgöra det här, säger Baharak Vaziri.

Hon säger även att kvinnan har dokumenterade skador från händelsen, men vill inte kommentera fallet vidare med hänvisning till att hennes klient mår mycket dåligt.

– Jag kommer göra allt för att målägaren ska få upprättelse och jag tror på en fällande dom till 100 procent. Jag hoppas att han får fängelse och sedan begärs utlämnad till sitt hemland, säger hon.

I ett sms till Metro skriver mannens advokat, Martin Culberg, att hans klient förnekar brott.

Huvudförhandlingen är planerad att hållas nästa vecka.Metro har sökt åklagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro