ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man misstänks ha våldtagit två kvinnor under samma kryssning

Karl Enn Henricsson · 23 Apr 2018
Uppdaterad 23 Apr 2018
En man har åtalats misstänkt för att ha våldtagit två kvinnor under en kryssning till Finland. Arkivbild.

En man har åtalats misstänkt för att ha våldtagit två kvinnor under en kryssning till Finland. Arkivbild. Foto:  Patrik Österberg / IBL Bildbyrå


Under en Finlandskryssning misstänks en man i 40-årsåldern ha våldtagit två kvinnor efter varandra. Bland åklagarens bevisning finns vittnesmål och övervakningsfilm från färjan.

klar

Artikellänk är kopierad

I slutet av april förra året misstänks en man i 40-årsåldern ha genomfört två våldtäkter under en Finlandskryssning.

– Det jag kan berätta är att det är två målsägare, två yngre kvinnor, som utsattes efter varandra vid samma tillfälle i en hytt, säger åklagare Marina Chirakova.

Befann sig alla tre i samma hytt?

– Av och till. Det var väldigt mycket spring så jag kan inte riktigt säga det, men de ska inte ha utsatts samtidigt utan efter varandra.

Mannen och de båda kvinnorna ska ha känt varandra innan kryssningen, enligt åklagaren. Mannen polisanmäldes efter att färjan hade angjort i Sverige, och han satt under ett dygn anhållen men häktades inte.

– Det var en annan åklagare som gjorde bedömningen att det här gick att utreda trots att han var på fri fot. Det var inte jag som fattade beslutet, men det är den tolkning jag gjort, säger Marina Chirakova.

Mannen åtalades i början av februari för två fall av våldtäkt. Bland åklagarens bevisning finns vittnesmål och övervakningsfilm från färjan. Minimistraffet för våldtäkt av normalgraden är två års fängelse. Rättegången mot mannen pågår nu, åklagaren vill inte kommentera vad hon kommer att yrka på för straff.

Metro har sökt mannens advokat. Enligt åklagaren nekar mannen till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro