ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man misstänkt för mord på Lena Wesström i Örebro hämtad till förhör

Karl Enn Henricsson · 29 Maj 2018
Uppdaterad 29 Maj 2018
45-åriga Lena Wesström hittades död i Örebro efter att ha anmälts försvunnen.

45-åriga Lena Wesström hittades död i Örebro efter att ha anmälts försvunnen. Foto: Polisen/Karl Enn Henricsson


En person har hämtats till förhör misstänkt för mordet på Lena Wesström, 45, i Örebro, enligt åklagaren. Det ska vara en man som misstänks, enligt uppgift till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro kunde tidigt berätta att polisen utredde en misstänkt kidnappning av en kvinna i Örebro. En person satt under en kort tid anhållen misstänkt för människorov. Under förra lördagen hittades Lena Wesström dödi området Hjärsta, endast drygt 100 meter från hennes bostad.

Nu har polisen hämtat en person till förhör, skriver polisen på sin hemsida. Personen är skäligen misstänkt för mord, vilket är den lägre misstankegraden.

– Det finns en person som är hämtad till förhör. Det är ingen som är gripen av polis utan det var efter ett beslut av mig som personen hämtades in till förhör. Personen är inhämtad som misstänkt och ska precis förhöras av polis, säger åklagare Åsa Hiding, som leder förundersökningen.

Enligt uppgifter till Metro är det en man som har hämtats in.

Har personen tidigare varit aktuell i utredningen?

– Det vill jag inte kommentera, säger Åsa Hiding.

Metro kunde tidigt berätta att den person som tidigt var anhållen ska vara en man i 40-årsåldern, som ska ha lämnat landet efter att han försattes på fri fot, enligt uppgifter till Metro. I januari förra året anmälde Lena Wesström att hon hade misshandlats av en man. Han ska ha tagit nackgrepp på henne och gnuggat med knogarna mot hennes huvud. I telefonsamtal med polisen berättade Lena Wesström att hon var tveksam till att fortsätta medverka i utredningen. Men några dagar senare meddelade hon att hon trots allt ville delta, enligt dokument som Metro tagit del av.

Utredningen om den misstänkta misshandeln mot Lena Wesström lades dock ner i september förra året.

I nedläggningsbeslutet finns att läsa att mannen har ”haft en rätt att avvisa målsäganden från sitt fordon och i slutändan använda ett visst tvång” och att ”uppgifterna om vad som ska hänt skiljer sig delvis åt”.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro