ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man och barn döda i traktorolycka

Stockholm TT · 5 Okt 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Den trettiotreårige mannen och hans fyraåriga dotter var på väg till ett lantbruk när traktorn av okänd anledning först körde i diket och därpå välte efter att ha kommit upp på vägen igen.

Polisens tekniker tog traktorn i beslag och spärrade av platsen för att undersöka vad som orsakat olyckan, som inträffade på länsväg 2101 mellan Gesäter och Töftedal, ett par mil sydväst om Ed.

Hittills i år har minst fyra barn omkommit i olyckor inom jord- och skogsbruket, tisdagens olycka inräknad. Föll ur traktorn Den 22 april föll en flicka ur en traktor utanför Varberg när hon åkte med under vårbruket. Hon blev överkörd och skadades så allvarligt att hon avled.

I slutet av samma månad dödades en elvaårig pojke på Öland när han tillsammans med en kamrat lekte med en hjullastare.

I maj omkom en sjuårig pojke utanför Avesta när han blev överkörd av en skogsmaskin.

Tunga maskiner, stora djur, farliga kemikalier, gödselbrunnar och höga silotorn är exempel på de faror som kan förekomma på ett lantbruk. -Den största risken är att barnen kommer i kläm bakom en stor maskin, säger Anders Danielsson på Lantbrukarnas riksförbund (LRF) till TT. Barn utsatta Problemet är enligt Anders Danielsson att gården samtidigt är bostad, arbetsplats och lekplats. -Till skillnad från de flesta andra yrken är barnen därför med direkt i den dagliga verksamheten. LRF har under flera år drivit projekt i syfte att öka medvetenheten om barns utsatta situation inom jord- och skogsbruk. Målsättningen är att inga barn ska skadas eller dödas. -Varje olycka är en för mycket, säger Danielsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro