ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Män och blondiner regerar i "Idol"

Sara Stolt · 22 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svenska folket har sagt sitt och följer samhällsstrukturen – de vill se blonda kvinnor, och män snarare än pojkar.Att blondiner ofta figurerar på tidningsomslag är ingen slump. De säljer nämligen ofta bättre än brunetter. Det är inte heller någon hemlighet att det är svenska, något äldre män som får störst utrymme i svenska medier.

Även om Andreas Sjöberg, 31, och Daniel Karlsson, 26, inte är medelålders, hör de till den äldre generationen ”Idol”-deltagare. En gemensam nämnare för Amanda Jenssen, 19, och Marie Picasso, 28, är att de är de enda blondinerna som lyckades ta sig till fredagsfinalerna.– Det kan vara så att det hänger på hårfärgen, säger Andreas Sjöberg.– Men jag hoppas att det inte är så. Både Amanda och Marie är extremt bra.

Amanda tror snarare att hon är kvar i tävlingen tack vare att publiken har sett hennes utveckling.– Jag tror inte att det har med hårfärgen att göra. Jag är ju inte ens blond i verkligheten. Jag och Marie är inte ens lika och vi sjunger inte alls på samma sätt. Men, ja, det verkar som att det ska vara blont i år. Blont och rött.

Amanda ser konkurrensen som stenhård. I tävlingen, där den näst yngsta deltagaren är Daniel, är hon ett sladdbarn.– För några år sedan var det ju bara 16-, 17-, 18- och 19-åringar som var med. Det är skitgött att majoriteten av oss inte är i den åldern. Det kan vara en fördel för mig. Det finns nog jättemånga som tänker ”Gud, det här kanske är hans chans i livet”, säger Andreas.

Han påpekar att deltagandet i ”Idol” faktiskt kändes som en sista chans men att han inte känner sig gammal.– Tittar man på oss på tv ser jag inte äldre ut än vad Daniel gör, säger han.Årets äldsta ”Idol”-deltagare var Sam Hagberth, 33, som höll sig kvar länge i tävlingen men åkte ur tävlingen för tre veckor sedan.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro