ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man omkom i spårvagnsolycka

Peter Herkel · 14 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En man i 50-årsåldern omkom i en spårvagnsolycka på Marklandsgatan i Högsbo vid 18-tiden på tisdagen. Mannen skulle kliva av vagnen på hållplatsen när han av någon anledning hamnade på rälsen.

– Han har klämts ihjäl på något sätt, säger Elisabeth Rydén på polisens kriminaljour. Mannen omkom omedelbart och hans kropp sargades rejält. Polisen hade vid midnatt inte lyckats fastställa hans identitet.

Flera personer som blev vittnen till dödsolyckan förhördes direkt på plats och polisen misstänkte på tisdagskvällen inget brott.

Händelsen kommer att utredas av polisens trafikenhet från och med torsdagen. Dödsfallet var en i raden av olyckor som drabbat Göteborgs spårvagnstrafik i vår. Den 20 maj avled en kvinna efter att hon blivit påkörd när hon skulle korsa Första Långgatan vid Masthuggstorget. Och i onsdags i förra veckan inträffade tre separata olycksfall där spårvagnar var inblandade.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Herkel
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro