ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man överfölls av ungdomsgäng på cykelväg – vittnen gick bara förbi

Annica Ögren · 3 Okt 2018
Uppdaterad 22 Okt 2018
Mannen rånades i området Tjärna Ängar i Borlänge. På bilden syns ett hus från området som i övrigt inte har något med artikeln att göra.

Mannen rånades i området Tjärna Ängar i Borlänge. På bilden syns ett hus från området som i övrigt inte har något med artikeln att göra. Foto: SÄNNÅS PER-OLOF / Aftonbladet / IBL Bildbyrå/Wikimedia Commons/Calle Eklund/V-wolf


En man omringades av sju till åtta ungdomar, överfölls och rånades. Flera personer blev vittnen till händelsen men gick förbi utan att ingripa medan offret misshandlades.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är tyvärr inte första gången det sker personrån i det här området, säger presskommunikatör Stefan Dangardt, presskommunikatör på polisen i region Bergslagen.

Händelsen inträffade strax före klockan 21 på tisdagskvällen i området Tjärna Ängar, Borlänge.

Enligt polisanmälan blev den 55-åriga mannen omringad av ett gäng ungdomar mellan 14 och 17 år. Det hela ska ha skett bakom en matvarubutik på en cykelväg.

– Han blev omkullknuffad, misshandlad och därefter rotade man igenom hans fickor och stal plånbok och nycklar.

Enligt polisanmälan ska flera personer har blivit vittne till händelsen och passerat målsägaren medan han misshandlades, men utan att ingripa eller larma.

Det var 55-åringen själv som larmade om rånet och polisen är nu angelägen om att komma i kontakt med vittnen då man ännu inte gripit någon misstänkt.

Inte unikt fall

Stefan Dangardt berättar att liknande personrån skett i närområdet tidigare, och framförallt under det senaste halvåret. Bland annat har rån av liknande art skett mot äldre kvinnor med rullatorer, men också mot yngre personer. Senast i förra veckan skedde ett rån där gärningsmännen flydde från platsen i en golfbil.

– Det här är ett område som är särskilt prioriterat från polisens sida.

Polisen säger att de har sina aningar om vilka gärningsmännen kan vara.

– Vi har misstankar om vilka det kan röra sig om. Nu återstår det att lägga ihop pusselbitar med information som vi har sedan tidigare för att se om vi kan söka upp personer och hålla förhör, säger Stefan Dangardt.

Den 55-åriga mannen klarade sig med lindriga skador, som även SVT skrivit.

klar

Artikellänk är kopierad

Annica Ögren
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro