ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man pressade pokerproffs på pengar – får fängelse

Fredrik Beckman · 8 Jan 2013
Uppdaterad 8 Jan 2013
Man pressade pokerproffs på pengar – får fängelse

Man pressade pokerproffs på pengar – får fängelse Foto: Scanpix


22-åringen tvingade pengar av pokerproffs från Göteborg. Han hittade på skulder och anklagade dem för pokerfusk. I går dömdes han till fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under två dagar i slutet av mars och början av juni som två pokerspelare från Skåne åkte till Göteborg. Här tog de kontakt med två andra pokerspelare, som hade betydligt större framgång i spelet.

Totalt ska de ha försökt att tvinga av de båda spelarna flera 100 000-tals kronor, bland annat genom att tvinga med en av pokerspelarna till Casino Cosmopol i Göteborg. 

I november dömdes 22-åringens kumpan, en 24-årig man, till tre års fängelse för sin del i utpressningshärvan. Han antas vara huvudmannen och den som varit ledande i utpressningen av de två pokerproffsen.

I ett av fallen ska de två utpressarna ha riktat en pistol mot huvudet på ett av pokerproffsen och krävt honom på 250 000 kronor. Till slut lyckades pokerspelaren få fram 224 000 kronor till utpressarna. 

I det andra fallet ska en pokerspelare ha blivit utpressad på 90 000 kronor. De lyckades få 45 000 kronor av honom.

De två kunde komma i kontakt med pokerproffsen genom att 24-åringen lärde känna den ene av dem tidigare under året. Pokerproffset trodde dock att 24-åringen var en helt annan person, nämligen en betydligt mer känd pokerspelare. 

22-åringen dömdes i går till 1,5 års fängelse.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro