ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man såg misstänkta gruppvåldtäkten i Fittja men larmade inte – lärt sig att inte se eller höra så mycket”

Karl Enn Henricsson · 16 Nov 2017
Uppdaterad 16 Nov 2017
Kvinnan har anmält att hon gruppvåldtogs i ett trapphus i Fittja.

Kvinnan har anmält att hon gruppvåldtogs i ett trapphus i Fittja. Foto: Polisen


Mitt under den misstänkta gruppvåldtäkten i ett trapphus i Fittja gick en man förbi. Men han larmade inte polisen. Efter att ha bott i Fittja i 15 år har man "lärt sig att inte se eller höra så mycket, berättade han senare för polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

”Det kändes som en evighet, det tog aldrig stopp”, har kvinnan berättat i polisförhör. ”Det var nog 20 personer där totalt” och ”jag fick så mycket stryk att jag var helt borta vissa stunder”.

Kvinnan, som är i 30-årsåldern, ska ha våldtagits i ett trapphus i Fittja den 14 augusti förra året, enligt åtalet. Hon uppskattar att våldtäkten pågick under flera timmar, men övergreppet kunde ha stoppats tidigare eftersom en man kom ut i trapphuset. ”Mannen gick förbi killarna och NN mitt under våldtäkten. Killarna brydde sig inte ens om att mannen kom och gick förbi dem. NN tänkte att mannen säkert skulle ringa polisen med tanke på att han såg vad killarna gjorde mot henne. Men det kom aldrig någon polis”, går att läsa i polisförhör.

Polisen hörde senare den man som antas ha sett våldtäkten. Mannen förklarade att han bott i Fittja i 15 år och att man har ”lärt sig att inte se eller höra så mycket”. Förhörsledaren förklarade för mannen att polisen vet att boende i Fittja är rädda för de kriminella gängen, och att det påverkar vad boende vågar säga till polisen. ”Man sköter sitt, och undviker problem”, svarade mannen.

Metro har i flera artiklar berättat om våldtäkten. Spår som säkrades på kvinnans kläder kunde i slutet av 2016 matchas mot tre män. Men männen greps först i juni i år på grund av resursbrist vid polisen, enligt åklagaren.

Efter gripandet framkom uppgifter om att polisen hade undersökt fel trapphus och fick göra en ny brottsplatsundersökning – tio månader efter den första. Då hittades sperma från en 22-årig man. Han åtalades tillsammans med en 28-årig man för medhjälp till grov våldtäkt. De två männen skrattade och filmade våldtäkten med mobilkameror, enligt åtalet. Tre män mellan 19 och 23 år åtalades för grov våldtäkt. Samtliga nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Karl Enn Henricsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro