ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man sköt bältdjur – kulan studsade och träffade honom i ansiktet

Joel Linde · 3 Aug 2015
Uppdaterad 4 Aug 2015
Bältdjurens närmaste släktingar är sengångare och myrslokar.

Bältdjurens närmaste släktingar är sengångare och myrslokar. Foto: Alamy


Mannen upptäckte det bepansrade djuret på sin tomt i Texas, USA. Han hämtade då revolvern och avlossade tre skott mot den, men hamnade i stället på sjukhus när en av kulorna studsade tillbaks och träffade honom i ansiktet.

klar

Artikellänk är kopierad

En man i Texas, USA, skadades efter att han skjutit mot ett bältdjur. Kulan från hans 38-kalibersrevolver studsade mot djurets hårda skal och träffade honom själv i ansiktet.

Mannen hade påträffat djuret på sin tomt under småtimmarna när han såg djuret på sin tomt, varpå han öppnade eld mot det, säger Sheriffen Larry Rowe till NBC.

Ungdomar använder igelkottar som levande fotbollar

– Hans fru var inne i huset. Han gick ut och tog sin 38-kalibriga revolver och sköt tre gånger mot bältdjuret.

Djurets hårda skal stod dock emot åtminstone en av kulorna som studsade tillbaka och träffade mannen på käken. Han flögs till sjukhus där hans käke fick sys ihop.

I april skadades en äldre kvinna i Georgia i USA när hennes svärson sköt mot ett bältdjur. Kulan studsade då genom dörren in i en husvagn och träffade kvinnan i ryggen.

Mannen skulle skjuta bältdjur – kulan studsade och träffade svärmor

Bältdjur jagas inte normalt i USA, men det är tillåtet att skjuta dem på den egna tomten om jaktlicens innehas. Dock är det inte rekommenderat att äta dem eftersom man tror att deras kött kan sprida den dödliga sjukdomen lepra, även kallad spetälska. Men bältdjur ses ofta som skadedjur i den amerikanska södern, trots att skadan de åsamkar oftast inte är värre än att blommor grävs upp, och därför skjuts de ändå.

Hur det gick för det skjutna bältdjuret denna gång är inte känt eftersom det inte kunde hittas.

Slakten av Cecil yttersta beviset på vår skamliga syn på djur

UPPDATERING: I efterhand har det framkommit att kulan ska ha studtsat mot en sten, och inte mot djuret, innan den träffade mannen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro