ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Män snabbast att säga Jag älskar dig”

Victoria Gillberg · 28 Okt 2011
Uppdaterad 28 Okt 2011

Foto: Sandra Qvist /Scanpix


Tusentals romantiska filmer med frågan "När ska han säga jag älskar dig?" oroar sig i onödan. Ny studie förkastar myten om den svåråtkomliga mannen. Det är tre gång mer troligt att mannen säger "Jag älskar dig" först.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare har forskningen visat att kvinnorna var mer öppna med sin kärlek. Det brukade också vara kvinnor som förälskade sig först. Men i verkligheten, enligt senaste fynden av psykologen Marissa Harrison visar att kvinnor är mer försiktiga när det kommer till romans.

Nu visar det sig att män blir förälskade inom loppet av några veckor medan för många kvinnor tar det flera månader. Män säger också "Jag älskar dig" snabbare än kvinnor.

Studien publicerad i Journal of Social Psychology är gjord i Pennsylvania. 172 universitetsstudenter deltog. De frågades om hur lång tid det hade tagit innan de förstod att de var kära och hur snabbt de sagt de magiska orden jag älskar dig. Forskningen föreslår att kvinnor är mer sakliga och realistiska när det gäller relationer. Enligt Harrison beror det på att kvinnor har bättre förmåga att förstå känsloerfarenheter. Lite mer förutsägbart visade studien att män ville ha sex efter ett par veckor medan kvinnor hellre väntade ett par månader. – Det kan vara så att mäns snabba känslor och kärleksuttryck beror på att de likställer kärlek och sexuell åtrå, säger Harris till the TELegrapgh. Men forskning visar att passionerad kärlek och sexuell åtrå är helt olika mekanismer. Brittiska experter säger att män alltid varit väldigt olika i deras förmåga och vilja att visa sina känslor. Men de säger också att män dramatiskt har förändrats i den aspekten under de senaste åren.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro