ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Man snattade – i baddräkt

Metro · 26 Apr 2013
Uppdaterad 26 Apr 2013

Polisen höjde nog på ögonbrynen när de visiterade den 35-årige mannen – det är inte ofta någon går omkring iförd baddräkt i Göteborg så här års.

klar

Artikellänk är kopierad

Åklagaren yrkar på  att mannen inte bör få behålla baddräkten. ”En baddräkt yrkas förverkad då den använts som hjälpmedel vid brott.
Åklagaren yrkar på  att mannen inte bör få behålla baddräkten. ”En baddräkt yrkas förverkad då den använts som hjälpmedel vid brott.Foto: Polisen

Den satt dessutom bakochfram. Mannen, som så sent som förra veckan dömdes för stöld efter att ha haft på sig samma baddräkt, ska inte få behålla den anser åklagaren.

Utdrag ur förundersökningsprotokollet som Göteborgspolisen upprättade: ”Stöld genom att känd gärningsman har tagit gods till ett värde av 637 kr. Han har vid tillfället för brottet använt sig av brottsverktyg i form av en baddräkt som han burit under sina ordinarie kläder och som han har stoppat godset i.”

I samband med  stölden på Willys på Mölndalsvägen i Göteborg i tisdags påträffades bland annat fyra kaffeförpackningar och sex förpackningar salami i baddräkten. Den 35-årige mannen berättar i förhör att han brukar ha på sig baddräkten bak och fram för att underlätta stölderna.

Mannen åtalas nu för stöld ännu en gång. Under rubriken ”Särskilda yrkanden” skriver åklagaren dessutom att mannen inte bör få behålla baddräkten. ”En baddräkt yrkas förverkad då den använts som hjälpmedel vid brott.”

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro